divendres, 6 de febrer del 2015

És hora de banyar-se!

Fa uns dies, una parella de futurs pares, em preguntaven quan es podia banyar al nadó després de néixer. És una preocupació habitual. Vivim en una cultura en la que la dutxa ha de ser diària i els infants fan un bany tots els vespres, però és necessari? i anant més enllà... és bona tanta "higiene"?


Doncs bé, el cert és que no cal banyar als nadons només acaben de néixer. El vèrnix que els envolta els ajuda a reconèixer a la mare, la pell del nadó la reabsorveix, amb la qual cosa es sospita que podria nodrir-la i hidratar-la i a més a més, els ajuda a mantenir la temperatura corporal.
En aquest video podeu veure l'explicació de la dermatòloga Àngela Hernández:
https://www.youtube.com/watch?v=mux4mZk5vT8


I quan ja els podem banyar, com ho hem de fer?
Doncs una de les millors opcions són les banyeres Shantala*, unes banyeres anticòlics amb forma de galleda que ajuden al bebè a sentir-se recollits, com quan estaven dins la panxa de la mama. Aquí podeu veure un exemple:
https://www.youtube.com/watch?v=WOGcHRdvvXo





Caldria utilitzar productes el més naturals possibles, ja que la seva pell és molt delicada i volem evitar futures dermatitis i alèrgies. No és necessari banyar-los amb sabó cada dia, és més, convindria no fer-ho quan són molt petits. Les esponges Karawan* són esponges naturals certificades que garanteixen la qualitat del producte i són especialment suaus. Després del bany cal eixugar-los correctament, sobretot en els plecs per evitar vermellors i aplicar la crema hidratant. Els productes Urtekram* en són una bona opció ja que tenen la certificació orgànica ecocert i disposen de sabons i cremes per a bebès i adults.


I què fem quan són més grans i volen jugar?
Doncs el bany és un moment ideal per a la complicitat p/mares i fills/es ja que és una estona relaxant i es pot aprofitar per jugar amb els nostres infants. La marca Xkko* ha ideat unes manyoples de bany que també són titelles i que compleixen a la perfecció els requisits d'adults i petits. Juguem amb el pirata, la sirena, l'ànec, el gatet... i després ens rentem perfectament!





*Tots aquests productes els pots trobar a La Panxeta