dimarts, 27 de juny del 2017

Perquè a La Panxeta trobareu La Panera dels Tresors?


Doncs per què a La Panxeta creiem que el joc és una part essencial en el desenvolupament del nadó i no val qualsevol joguina.
Són molts els psicòlegs i educadors que coincidim en assenyalar que com més coses faci la joguina, la nena i el nen desenvolupa menys la seva imaginació.
Cal que el nen desenvolupi la seva imaginació i deixi de ser un simple espectador!
Què és La Panera dels Tresors?
Es tracte d'una panera feta amb vímet, amb diferents tipus d'objectes, perquè el nadó pugui experimentar amb ells a través dels sentits.
Es tracte de proporcionar un conjunt d'objectes diferents, per afavorir la curiositat, per descobrir les qualitats dels objectes, que un nen es pregunti que és això?
De tant en tant cal anar renovant alguns objectes, no tots, ja que així els objectes nous fa que mantinguin la curiositat i l'estímul, i els vells son punt de referència i coneixement.S'hi pot posar qualsevol joguina?
DONCS NO.

Els objectes que posem a la cistella no són joguines, sinó objectes d'ús quotidià, per descobrir i desenvolupar els sentits.
Es tracte d'aprendre a través de l'experimentació i manipulació dels objectes.
Cal tenir en compte també que a aquestes edats, les nenes i nens coneixen els objectes a través de la boca i és per això que diem que "tot s'ho posa a la boca", per tant hem d'evitar els productes plàstics, productes pintats amb pintures tòxiques, és a dir, productes que no siguin ecològics.Quan la puc fer servir?
A partir que la nena i el nen, es mantingui assegut, aproximadament als 6 mesos, tot depenent del desenvolupament del nadó.Com es juga?
En aquesta activitat els nens aprenen per ells mateixos, l'adult no participa activament, sinó que està present per donar al nen seguretat i confiança
La seva curiositat creix, i els descobriments que fa l'omplen de satisfacció mentre juga, observa, comprova, posa-treu, mossega, compara, sacseja, pica, escolta, olora, somriu, emet sons preverbals i així es comunica amb tot el cos.

Segur que amb ella gaudireu de moltes hores de diversió i experimentació!